Uutisia

23.6.2021
Tämä vuosi on tuonut mukanaan melko paljon muutoksia kissalassamme. Unski, Elli, Lumi, Missi ja Simppa ovat aloittaneet tänä vuonna "eläkepäivät" ja saavat nyt nauttia onnellista kastraattikissan elämää. Meille ei siis ole pentuja tulossa ihan heti, mutta toivottavasti joskus tulevaisuudessa kissalaamme tulisi vielä metsäkissavauvoja. Nyt olemme kuitenkin pienellä kasvatustauolla toistaiseksi.
 
Aurinkoista kesää ja mukavaa juhannuksen aikaa!
 
 
 
 
12.4.2020
Aika on vierähtänyt nopeasti, ja Unskin ja Simpan pennut ovat nyt muuttaneet uusiin koteihinsa. Luovutukset onnistuivat onneksi koronasta huolimatta ja pennut pääsivät uusien perheidensä pariin. Onnea kaikille rakkaille mussukoille uusiin koteihin <3.
 
Nyt meillä on hetken aikaa hiljaiseloa pentujen suhteen että tämä koronatilanne alkaisi helpottaa. Uusia suunnitelmia kuitenkin on alustavasti jo vähän mietiskelty ja mettisvauvoja olisi mahdollisesti odotettavissa taas loppuvuodesta. Mutta lisätietoa suunnitelmista ilmoitellaan sitten, kun ne alkavat selkiytyä. 
 
Hyvää pääsiäistä ja kevättä kaikille! <3
 
 
 
 
30.12.2019
Meille syntyi pentuja 15.12.2019. Yksi poika ja kaksi tyttöä. Pentujen äiti on FI*Glyrien's Sleeping Beauty eli Unski ja isä IC FI*WitSarin Simca eli Simppa. Lisätietoa pennuista löytyy pennut -sivulta.
 
 
13.7.2019
Aika on mennyt niin nopeasti ja pennut ovat kasvaneet jo niin isoiksi että ovat muuttaneet jo uusiin koteihinsa. Kotona meillä on kahdeksasta pennusta vain enää kaksi: Mini ja Toffee. Glyrien's Sweet Cream "Mini" jää meille kotiin ja Glyrien's Sweet Toffee muuttaa uuteen kotiinsa vasta vähän myöhemmin, joten on vielä jonkin aikaa Minin leikkikaverina. Muut ovat jo muuttaneet uusiin koteihinsa.
 
Minin kanssa käytiin jo ensimmäisissä näyttelyissäkin Kempeleellä 6.-7.7.2019, ja todella reippaasti oli tyttö. Mukana meillä oli myös Regsu (GIP WitSarin Regina). Hienosti meni molemmilla. Lauantaina Mini EX1 hienolla arvostelulla, ja Regsu sai sertin ja oli tuomarin paras. Sunnuntaina Mini oli tuomarin paras ja Regsu sai sertin.
 
 
 
 
2.3.2019
Lisää punaisia vauvoja <3<3<3<3<3 Lumi (CH FI*Glyrien's Snow White) synnytti eilen viisi ihanaa vauvaa. Näyttäisi vähän siltä, että kaikki viisi ovat tyttöjä. Myös tämän pentueen ylpeä isä on CH FI*WitSarin Simca eli Simppa.
 
Lisätietoa pennuista löytyy Pennut -sivulta.
 
 
 
20.2.2019
Neljäs Glyrien's pentue on syntynyt <3 CH FI*Glyrien's Princess Estelle eli Elli synnytti eilen illalla/viime yönä kolme ihanaa kissavauvaa <3<3<3 Alustavasti katsottuna näyttäisi, että on yksi tyttö ja kaksi poikaa. Pentujen ylpeä isä on CH FI*WitSarin Simca eli Simppa.
 
Lisätietoa pennuista löytyy Pennut-sivulta.
 
 
 
 
21.12.2018
Oikein mukavaa joulua ja onnea vuoteen 2019 toivottaa Glyrien's kissalan väki!
 
 
 
10.11.2018
Pentusuunnitelmamme eivät vielä toistaiseksi ole sen kummemmin edenneet eteenpäin, mutta toivon mukaan meillä olisi pian pentu-uutisia kerrottavana. Lisätietoa näistä kunhan asiat alkavat varmistua.
 
Tässä syksyn aikana ollaan kierretty muutamissa näyttelyissä Simpan (WitSarin Simca) ja Regsun (WitSarin Regina) kanssa. Syyskuussa kävimme Ruotsissa Luulajassa, jossa Regina valmistui International Premioriksi ja oli molempina päivinä myös tuomarin paras ja sai yhden äänen paneelissa. Sunnuntaina Regina oli myös värin paras. Simppa jäi tällä kertaa ilman sertejä ja oli lauantaina EX2 ja sunnuntaina EX3. 
 
Lokakuun lopussa matkustimme Tampereelle Kissojen Maailmannäyttelyyn. Oli mukava päästä kokemaan maailmannäyttely nyt kerrankin ihan livenä, kun sattui tänä vuonna olemaan Suomessa. Reginan tuloksena maailmannnäyttelystä oli EX1 CAGPIB ja Simpan tuloksena EX3.
 
 
 
9.8.2018
Hieman taas kuulumisia!
 
Viime viikon lauantaina olimme Pieksämäen kissanäyttelyissä Regsun (PR FI*WitSarin Regina) kanssa. Regina sai toisen CAPIB sertinsä upean arvostelun kera  ja oli hienosti myös tuomarin paras, ja paneelissa sai yhden tuomarin äänen kolmesta! Olen niin ylpeä tästä neitokaisesta! <3
 
Pentusuunnitelmat eivät ole kesän aikana edenneet, sillä tytöt ovat pitäneet kesälomaa juoksuista, mutta todennäköisesti kiimailut alkavat taas syksyn myötä, joten pentuja saattaisi mahdollisesti siis olla tiedossa loppuvuoteen. <3 
 
PR FI*WitSarin Regina Pieksämäen näyttelyn paneelissa 4.8.2018. Kuva: Anneli Keränen
 
 
 
15.5.2018
Vähän kuulumisia taas pitkästä aikaa. Onni (GIC Tupuliinin Itkisitkö Onnesta) on nyt aloittanut eläkepäivät ja liittynyt perheemme kastraattijengiin. Päätimme leikkuuttaa Onnin, koska meillä ei ollut hänelle tiedossa sopivia naaraita, kun suunnitelmat Reginan kanssa jouduttiin Reginan kohtutulehduksen vuoksi unohtamaan. Onnilla ei määrällisesti ole kovin paljon jälkeläisiä, mutta meille on kotiin jäänyt kolme Onnin tyttöä, joten Onni tulee toivottavasti heidän kauttaan näkymään tulevien pentueidemme sukupuissa.
 
Viime viikonloppuna olimme Reginan (WitSarin Regina) ja Simpan (WitSarin Simca) kanssa Lapuan kissanäyttelyissä. Regina sai molempina päivinä sertin ja oli molempina päivinä myös tuomarin paras, ja sunnuntain paneelissa Regina sai myös yhden tuomarin äänen sekä myös tuomarioppilaan äänen. Simppa oli näyttelyissä kesäkunnossa lähes karvattomana, mutta sertit tuli silti ja sunnuntaina Simppa saavutti myös ensimmäisen tittelinsä valmistuen Championiksi.
 
Myös pentusuunnitelmat etenevät vähitellen. Huhtikuun aikana kävimme Simpan, Lumin, Unelman ja Ellin kanssa Kuopiossa HCM-sydänultrauksessa. Kaikilla oli normaalit tulokset. Simppa, Lumi ja Unelma kävivät myös verikokeilla. Ellille verikokeet tullaan tekemään vähän myöhemmin. Nyt siis vain odotellaan kiiman alkua Lumille tai Unelmalle. <3
 
 
 
23.1.2018

Tämä vuosi ei meillä lähtenyt käyntiin ihan parhaalla mahdollisella tavalla. Reginalla (WitSarin Regina) todettiin heti vuodenvaihteen jälkeen kohtutulehdus, jota yritettiin hoitaa jo useamman viikon ajan. Valitettavasti lääkityksestä ei nyt Reginan kohdalla ollut apua, joten ainoaksi vaihtoehdoksi jäi kohdunpoisto. Leikkaus tehtiin 17.1. ja onneksi neitonen on alkanut toipua hyvin leikkauksesta. Regina on niin upea tyttö, että harmittaa, että hänelle ei yhtään pentuetta ehtinyt tulla, mutta kaikkein tärkeintä on että tyttö voi nyt hyvin ja tulee kuntoon. Meidän rakas Regsu <3

Viime viikonloppuna olimme Kempeleen kissanäyttelyissä Simpan (WitSarin Simca) ja Lumin (CH Glyrien's Snow White) kanssa. Reginakin oli ilmoitettu, mutta kohtutulehduksen ja leikkauksen vuoksi Reginalta jäi nämä näyttelyt nyt väliin. Hienot arvostelut tuli molempina päivinä molemmille. Simpalla on ikää nyt 11 kuukautta, joten oli nyt ensimmäistä kertaa aikuisten luokassa. Simppa oli lauantaina EX2 ja sunnuntaina  EX1 CAC BIV NOM ja paneelissakin sai yhden äänen! Lumi sai molempina päivinä sertit.

 

21.12.2017
Glyrien's kissalan väki toivottaa kaikille oikein mukavaa joulun aikaa ja onnea vuodelle 2018!
 
 
 
 
4.12.2017

Aivan mahtava tämän vuoden viimeinen näyttelyviikonloppu Kuopiossa! Meidän Simppa eli WitSarin Simca oli lauantaina EX1, NOM ja BEST IN SHOW kategorian II nuorissa!!! Simppa sai paneelissa kolme ääntä neljästä. Tämä BIS-voitto oli ensimmäinen sekä kissalle että omistajalle, joten tuntuu kyllä ihan käsittämättömän uskomattomalta! Sunnuntaina Simppa oli jälleen EX1 ja tuomarin paras ja pääsi siis taas pyörähtämään paneeliin. Tällä kertaa Simppa sai yhden äänen kolmesta, josta olen myös enemmän kuin onnellinen. En kyllä olisi koskaan voinut kuvitella tällaisia tuloksia, varsinkin kun aiemmissa näyttelyissä Simppa on pudonnut jo värin paras valinnassa. Tuomarit todella tykkäävät Simpan profiilista, kolmiosta ja upean pitkästä ja lihaksikkaasta kropasta eli kokoa Simpasta kyllä löytyy (painoakin on jo yli 6 kiloa ja ikää kuitenkin vasta 9 kuukautta). Ja mikä kaikkein parasta Simppa osaa olla näyttelyissä melkein kuin kotonaan eikä näyttelyhälinä tunnu poikaa häiritsevän. Simppa sai paljon ihasteluja yleisöltä, kun arvosteluja odotellessa Simppa vain rauhallisesti makaili kopan päällä ja välillä myös nukkui sen päällä ihan täysiään :D Olen kyllä niin onnellinen tästä kaikin puolin ihan supermahtavasta pojasta! <3

Tytöistä mukana näyttelyissä olivat Regina (WitSarin Regina) ja Elli (Glyrien's Princess Estelle), molemmat tytöt saivat hienot arvostelut, joihin olen myös erittäin tyytyväinen. Reginakin sai ensimmäiset EX1 tulokset ja aivan mahtavat arvostelut tuomareilta. Regina on ikäisekseen erinomaisesti kehittynyt kaikin puolin ja tuomarit ihastuivat Reginan upeaan turkkiin. Serkkupoika Simppa kuitenkin pudotti Reginan molempina päivinä värin paras valinnassa niin että Regina ei tuomarin parhaan valintaan asti vieläkään päässyt. Elli sai lauantaina kolmannen CAC-sertinsä ja valmistui Championiksi, ja sunnuntaina Elli sai ensimmäisen CACIB-sertinsä. Elli sai tuomareilta kehuja hienosta kolmiosta ja hyvin tasapainoisesta kropasta. Vaikka Elli on melko pienikokoinen niin kaikki suhteet on kuitenkin sopusoinnussa keskenään. Kokoa kuitenkin toivoisi tulevan vielä lisää, vaikka toki onhan Elli vasta vuoden ikäinen nuori neiti.

Kaiken kaikkiaan olen kyllä niin ylpeä meidän ihanista mussukoista <3

 

12.07.2017

Sunnuntaina 9.7. meille muutti uusi neitokainen: FI*WitSarin Regina. Regina on kaikin puolin aivan upea prinsessa. <3 Rakastuin Reginaan jo silloin, kun hänet ensimmäisen kerran näin käydessämme katsomassa pentuja WitSarin kissalassa Kokkolassa. Poikapentujahan meidän piti mennä katsomaan, mutta jokin tässä tytössä vain sai sydämen sykkimään enkä voinut vastustaa, kun monen mutkan jälkeen saimme mahdollisuuden Reginan meille tuloon. Tässä neitokaisessa vain on sitä jotakin <3 Olen ikuisesti kiitollinen Sarille tästä aivan ihanasta neidistä! <3 

 

21.05.2017 

Poika on tullut kotiin. <3 FI*WitSarin Simca muutti meille perjantaina 19.5.2017 Kokkolasta. Simca on aivan ihana ja reipas pieni kollinalku, josta löytyy vauhtia. Varsinkin kaikki huiskalelut ovat niin kivoja! Paino on Simcalla 13-viikkoisena reilu 1,8 kg. Simcaa olisi tarkoitus käyttää sitten aikanaan meidän omille tytöille. Kiitos Sarille tästä kultapojusta! <3

 

Missin ja Onnin vauvat eli pikku kuninkaalliset täyttävät pian jo neljä kuukautta. Osku (Glyrien's Prince Oscar) muutti reilu viikko sitten uuteen kotiinsa. Kotiutuminen on sujunut hienosti ja Osku on ollut niin reipas poika. Isot kiitokset Lieksaan hyvästä ja rakastavasta kodista! Hiukan on mennyt totutellessa, ettei Osku ole koko ajan pyörimässä ympärillä, mutta onneksi kuitenkin Elli (Glyrien's Princess Estelle) jäi meille kotiin joukon jatkoksi. Niinhän siinä taas kävi, että en vain millään raaskinut luopua tästä pikku prinsessasta.

Uusia pentusuunnitelmia mietiskellään ja seuraava pentue meille olisi tulossa luultavasti aikaisintaan syksyllä, mutta suunnitelmista lisää tarkemmin päivitän pennut -sivulle kunhan suunnitelmat alkavat selvitä.

 

Glyrien's kissalan väki toivottaa kaikille oikein mukavaa joulun aikaa ja onnea vuodelle 2017!

Pennut ovat kasvaneet ja kehittyneet hyvää vauhtia. Ikää heillä nyt 8,5 viikkoa. Joulun jälkeen mennäänkin sitten pikkuisten kanssa käymään ensimmäistä kertaa eläinlääkärissä. :)

 

Oikein hyvää itsenäisyyspäivää!

Viime viikonloppuna olimme Kuopiossa näyttelyissä tutun kolmikon Onnin, Lumin ja Unelman kanssa. Hienot arvostelut tuli kaikille molempina päivinä, ja meidän Onni valmistui lauantaina Grand International Championiksi!!

Pennut ovat kasvaneet hyvää vauhtia. Ikää nyt jo 6 viikkoa! Kaverukset jo leikkivät, painivat, kiipeilevät ja juoksevat kovaa vauhtia. Nyt myös syödään jo mamman maidon lisäksi muutakin ruokaa, vaikkakin pikkuneiti hiukan nirso erilaisten ruokien suhteen. Mummoonsa tulleena hän haluaisi nautiskella ainoastaan raksuja. Poika on kirinyt hyvin kokoeroa siskoonsa ja nyt molemmilla painot jo reilusti yli 700 grammaa.

 

Pikkuisilla ikää jo 4 viikkoa! Nyt jo leikitään ja tutkiskellan kovasti paikkoja välillä myös pesän ulkopuolella. Juoksuaskeleita ja kiipeämistäkin jo harjoitellaan kovasti. Ruokaa ollaan jo vähän maisteltu, mutta kyllä se mamman maito vaan on vielä parempaa. Painot ovat molemmilla pienokaisilla nousseet hyvää vauhtia. Meidän pieni mies eli Prince Oscar painaa nyt 466 grammaa ja Muru-mummon mini-me eli virallisemmin Princess Estelle 530 grammaa.

Neitokaisen kohdalta ollaan kovasti pohdiskeltu, voisikohan hän jäädä meidän iloksemme kotiin. Tähän asti ainakin neitokaisen kehitys on näyttänyt todella lupaavalta, mutta seuraillaan vielä jokin aikaa ennen lopullista päätöstä. Mutta pojalle ainakin olisi etsinnässä oma hyvä ja rakastava koti. 

Lisätietoa pennuista löytyy pennut -sivulta.

 

Missin ja Onnin lapsukaisilla ikää nyt tasan kaksi viikkoa. Missi-mamma pitää hyvää huolta lapsistaan, ja hienosti on vauvat kehittyneet ja kasvaneet. Pojalla paino tällä hetkellä 275g ja neitokainen painaa 342g. Nyt on molemmilla jo silmät auki ja kävelyäkin jo harjoitellaan kovaa vauhtia, ja hiukan kokeillaan jo leikkiäkin. :)

 

Missin ja Onnin pennut syntyivät sunnuntaina 23.10.2016! Pitkän synnytyksen tuloksena kolme kaunista kissavauvaa, joista ensimmäinen, 163 g painava kilpparityttö, syntyi valitettavasti kuolleena. Hiukan harmittaa, mutta onneksi meillä on kuitenkin kaksi aivan ihanaa ja terhakkaa punaista vauvaa. Toisena syntyneen pennun syntymäpaino vain 84 g ja kolmannen pennun 132 g. Ensimmäisen vuorokauden aikana molemmilla painot hiukan laskivat, mutta nyt on painot alkaneet lähteä hyvään nousuun. Rankan urakan jälkeen tuore mamma on edelleen hiukan väsynyt, mutta hoitaa lapsiaan hienosti ja on niin onnellinen kahden vauvansa kanssa. <3 

Lisätietoa pennuista löytyy pennut -sivulta!

 

Yksi mahtava näyttelyviikonloppu taas takana päin Onni-isukin ja kaksosten kanssa! Onni sai Lapualla molempina päivänä sertit eli on nyt vain enää yhtä sertiä vaille Grand International Champion! Lumi pyyhälsi lauantaina paneeliin ja oli sunnuntaina värin paras! Unelma puolestaan vetäisi lauantaina värin parhaan! Ei kyllä voi olla muuta kun vaan tyytyväinen näin hienoihin tuloksiin ja saatuihin arvosteluihin! <3
 
LAUANTAIN TULOKSIA:
IC Tupuliinin Itkisitkö Onnesta EX1 CAGCIB
Glyrien's Snow White EX1 NOM
Glyrien's Sleeping Beauty EX1 BIV
 
SUNNUNTAIN TULOKSIA:
IC Tupuliinin Itkisitkö Onnesta EX1 CAGCIB
Glyrien's Snow White EX1 BIV
Glyrien's Sleeping Beauty EX1
 
 

Tänään Jämsän näyttelyissä ensimmäinen oma kasvattimme Missi (Glyrien's Katniss Everdeen) valmistui International Championiksi! 

Lumi (Glyrien's Snow White) pääsi sunnuntaina paneeliin ja on siis ensimmäinen paneeliin päässyt oma kasvattimme! Unelma sisko sai myös hienot arvostelut ensimmäisissä näyttelyissään! Ja Onni isukilla meni normaaliin tapaan hienosti!

Lisäksi pikkuveljeni osallistui Missin kanssa lauantaina järjestettyyn leikkimieliseen junior handler kilpailuun, jossa veivät isompien sarjan voiton! Taidammekin muutaman vuoden päästä saada uuden innokkaan pitelijän kissanäyttelyihin...

 

LAUANTAIN TULOKSIA:

IC FI*Tupuliinin Itksitkö Onnesta EX1 CAGCIB

CH FI*Glyrien's Katniss Everdeen EX1 CACIB 

FI*Glyrien's Snow White EX1

FI*Glyrien's Sleeping Beauty EX1

 

SUNNUNTAIN TULOKSIA:

IC FI*Tupuliinin Itksitkö Onnesta EX1 CAGCIB

CH FI*Glyrien's Katniss Everdeen EX1 CACIB IC

FI*Glyrien's Snow White EX1 NOM

FI*Glyrien's Sleeping Beauty EX1

 

Oikein hyvää ja leppoisaa juhannuksen aikaa kaikille!

 

Hieno näyttelyviikonloppu Tallinnassa ensimmäisissä ulkomaan kissanäyttelyissämme! Onni ja Missi saivat molemmat kumpanakin päivänä sertit, ja lauantaina 7.5.2016 Onni valmistui International Championiksi ja Missi Championiksi!!

 

Oikein mukavaa pääsiäisen aikaa! Pennuilla ikää nyt jo neljä viikkoa ja kovaa vauhtia ovat pikku kaverit kasvaneet ja kehittyneet. Nyt jo leikitään ja rohkeasti tutkiskellaan paikkoja myös pesän ulkopuolella. Juoksemistakin pikkuhiljaa harjoitellaan. Hiukan ollaan jo maisteltu kiinteämpääkin ruokaa ja hiekkalaatikon tarkoituskin alkaa pikkuhiljaa selvitä. Sylissä on kiva touhuta ja siihen sitten nukahdetaan. Toisiin kissoihinkin ollaan tehty jo tuttavuutta ja etenkin Onni-isukki on mukava kaveri. Onni auttaa mielellään Muru-äitiä lasten hoidossa ja Missi-siskokin käy mielellään hoivaamassa pikkuisia.

 

28.02.2016

Murulle ja Onnille syntyi 25.2.2016 kaksi ihanaa vauvaa! Vaikeuksista huolimatta sekä Muru-mamma että molemmat vauvat voivat nyt hyvin. Ensimmäinen pentu syntyi normaalisti, mutta toinen pentu täytyi ottaa keisarinleikkauksella. Hyvin on Muru alkanut toipua leikkauksesta ja myös pikkuisilla on painot lähtenyt mukavasti nousuun. :) Ja tämän leikkauksesta toipumisen ja mammaloman jälkeen pääsee Muru-äiti nautiskelemaan ansaituista eläkepäivistä.

Lisätietoja pennuista löytyy pennut -sivulta.

 

Kissalamme uudet kotisivut on nyt avattu. Sivuja päivitellään pikku hiljaa, joten pahoittelemme vielä hiukan puutteellisia tietoja.